geo ingår samarbete med Wallbox

Taggar: ,

Kategorier:

Under European Utility Week  2019 tillkännagav geo, ledande leverantör av smarta energilösningar, sitt partnerskap med Wallbox, utvecklare av intelligenta laddningslösningar för el- och hybridbilar. De två företagen kommer arbeta för att installera Wallbox laddare tillsammans med geo’s smarta energi lösningar med syfte att erbjuda kunderna möjlighet att dra full nytta av det smarta hemmet, inkluderande även batterilagring, solceller, tariffstyrning m m.

Detta partnerskap har möjliggjorts via geo’s Core4Grid initiativ, ett BEIS-finansierat projekt, som integrerar Core, den användarvänliga centralenheten i geo’s Hybrid Home™ system, med tredjepartsprodukter såsom Wallbox elbilsladdare. Hushållen kan därmed optimera hur och när de väljer att använda energi, förbättra energihanteringen och göra energibehovet i hemmet mer flexibelt och till stor del automatiserat.

Efter den senaste genomförda testfasen kommer de första kombinerade systemen att installeras fram till slutet av året med sammankoppling av Wallboxs laddningsstationer för att ge slutkunden möjlighet att optimera sitt nyttjande genom att få tillgång till nätinformation och relevanta nätflexibilitetstjänster.

För geo är detta en viktig utveckling i Core4Grid-projektet, som har identifierat  en allt högre andel av sina kunder vilka  önskar inkludera laddning ev elfordon i sin  Hybrid Home lösning. Samarbetet med Wallbox har gjort det möjligt för geo att introducera den första integrerade lösningen för energistyrning – elfordon, solceller, batterilager i det smarta hemmet.

“Vi är glada att kunna presentera vårt partnerskap med Wallbox”, säger Patrick Caiger-Smith, VD på geo. “Det är bra för oss att kunna inkludera EV laddning i vår svit av smarta kontroller, men ännu viktigare, i Wallbox har vi hittat en likasinnad partner som delar vår passion för användarvänlig smart energihantering. Wallbox designledda teknik och sofistikerade API-molnplattform har varit avgörande för den framgångsrika integrationen i vår Hybrid Home-arkitektur.”

“Att ligga i framkant när det gäller nätresponsiv EV-laddning är mycket spännande för oss”, säger Enric Asuncion, VD på Wallbox. “Vårt engagemang i Core4Grid-projektet möjliggör att vår utvecklingsplan koordineras och synkroniseras med geo’s DSR  (demand side respone) funktionalitet och detta kommer att leda till en unik upplevelse för våra kunderna.”

“Vårt engagemang i Core4Grid-projektet möjliggör att vår utvecklingsplan koordineras och synkroniseras med geo’s DSR  (demand side respone) funktionalitet och detta kommer att leda till en unik upplevelse för våra kunderna.”

Enric Asuncion, VD Wallbox